به گزارش یزدفردا: پرداخت تسهیلات بانکی و تزریق پول به بنگاههای کوچک، متوسط و بزرگ با هدف کارآفرینی، ایجاد اشتغال و رونق تولید از برنامه ها و اولویت های دولت سیزدهم است و پرداخت آن به بنگاههایی است که قادر به راهاندازی و بازسازی سریع، همچنین تثبیت یا افزایش میزان تولید و اشتغال هستند.
این تسهیلات که تحت عنوان وامهای ارزان در قالب طرح تبصره 18 قانون بودجه سال 1400 به متقاضیانی پرداخت میشود که قصد تقویت بخش تولیدی و صنعتی خود را در راستای اشتغال زایی دارند.
بدون شك با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و همینطور برداشتن سایر مشكلات از پیش پای تولید كنندگان، قیمت تمام شده تولید كاهش و به تبع زمینه رونق بازار كالاهای تولید داخلی بیش از گذشته در كشور فراهم خواهد شد.
در استان یزد مسئولان تلاش دارند تا اجرایی شدن تبصره 18 قانون بودجه سال 1400 وضعیت بنگاههای کوچک و متوسط تولیدی را سرو سامان دهند و از طرفی طرح های جدید تولیدی را راه اندازی کنند.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان یزد با اشاره به سیاست دولت در خصوص حمایت از طرح های اشتغالزایی و کارآفرینی گفت: حدود300 طرح کارآفرینی و اقتصادی برای دریافت 650 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به بانک های استان معرفی شدند.
علی نمازی اظهار داشت: این طرح ها در زمینه های صنعت و معدن، میراث فرهنگی و گردشگردی، کشاورزی، مسکن و دانش بنیان و فناورانه است.
وی با بیان اینکه طرح های یاد شده در کمیته استانی تبصره 18 قانون بودجه سال 1400 مورد بحث و بررسی قرار گرفته و مصوب شده تصریح کرد: پرداخت تسهیلات این موضوع در دستور کار بانک های استان قرار دارد.
وی با بیان اینکه قانون گذار به منظور پشتیبانی از توسعه کارآفرینی، افزایش اشتغال و توسعه اقتصادی به ویژه در استان های با نرخ بیکاری بالا، منابعی را در قالب جزء 1 تا 9 بند الف تبصره 11 قانون بودجه سال 1400 کشور در نظرگرفته است افزود: حجم منابع دولت در این تبصره در کل کشور، 32 هزار میلیارد تومان می باشد و سهم استان یزد در این زمینه معادل7/2 درصد و حدود یک هزار میلیارد تومان می باشد.
وی خاطر نشان کرد: تسهیلات موضوع این تبصره به طرح های کارآفرینی، ایجادی، توسعه ای، تکمیلی و سرمایه در گردش و احیای واحدهای تولیدی از جمله کسب و کار خانگی، واحدهای تولیدی خرد، واحدهای تولیدی کوچک، واحدهای تولیدی متوسط، واحدهای تولیدی بزرگ، شرکت های دانش بنیان و واحدهای تولیدیپیشران قابل تخصیص است .
نمازی گفت: نرخ سود تسهیلات بسته به حوزه فعالیت طرح و محل اجرای آن متفاوت بوده به نحوی که بازه 4 تا 16 درصد را پوشش می دهد.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان یزد افزود: دوره بازپرداخت تسهیلات سرمایه در گردش حداکثر یک سال و تسهیلات ایجادی ، توسعه ای و تکمیل حداکثر هفت سال شامل دوره مشارکت و تنفس جمعاً حداکثر دو سال و دوره بازپرداخت حداکثر پنج سال است .
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد با اشاره به سیاست دولت در خصوص پرداخت تسهیلات یارانه دار و ارزان قیمت به طرح های تولیدی و اشتغال زا گفت: مناطق محروم و کمتر برخوردار در اولویت دریافت این نوع تسهیلات هستند.
سید مسعود عظیمی افزود: متولیان امر، منابع این بخش را به سمت مناطق محروم هدایت کنند و اگر ما بتوانیم از طرح های تولیدی این مناطق حمایت کنیم؛ خدمت بزرگی برای آنها کرده ایم.
وی اظهار داشت: در این زمینه همچنین باید به جمعیت بیکار، اشتغال نیروهای تحصیل کرده جوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، صنایع هایتک و کم ابخواه مورد توجه قرار گیرد.
وی از مسئولان خواست بخش عمده تسهیلات این بخش را به مناطق کمتر توسعه یافته و کمتر برخوردار اختصاص دهند و بخشی هم برای صنایع غیرآلاینده برق، الکترونیک و هاتیک در استان هزینه کنند.
همچنین صاحب نظران اقتصادی معتقدند اگر تسهیلات بانکی کم بهره به بخش های تولیدی و کارآفرینی تزویق شود و از طرفی نظارت کافی بر نحوه مصرف آن صورت گیرد می تواند بخش مهمی از مشکل اشتغال را کند و رونق به چرخه اقتصاد بازگردد و شرایط تولید بهبود یابد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 19,ژوئیه,2025